Tallinnan halvimmat hotellit/hostellit tästä linkistä. (alk. 6€/yö)

Viinaa Tallinnasta


Tallinnasta kannattaa hakea autolla alkoholijuomia Suomeen. Sataman vieressä sijaitsevista alkoholivarastomyymälöissä säästät jopa -50% tutuista Alkon merkeistä. Oluet, viinit, siiderit, vodkat, viskit, brandyt, liköörit, kuohuviinit ja shampanjat voi ostaa kätevästi laatikottain ja myyjien avustuksella pakata autoon. Palvelu on erittäin ystävällistä ja luetettavaa. Halvimmillaan autolla pääsee päiväristeilyllä Eckerölinellä. Jos pidät hääjuhlat tai muut kekkerit, niin säästö on valtaisa!

Tallinnasta löytyy mm. seuraavat alkoholia myyvät liikkeet:
Alkotraz
SuperAlko
Alcostore
Liviko
Calle
Sadamarket
Viinapörssi
Uba ja Humal
Bestwine

 

Tullin tuontisuositukset:
Voit tuoda alkoholijuomia omaan käyttöösi tai lahjaksi, kun tuot tuotteet mukanasi samassa kulkuneuvossa, jolla itsekin saavut Suomeen. Uudet ohjetasot ovat:

110 l olutta (yli 0,5 %)
10 l muita alkoholijuomia (yli 1,2 %, etyylialkoholi, esim. väkevät juomat, etyylialkoholista valmistetut long drinkit)
20 l välituotteita (max 22 % kuten aperitiivit mm. vermutit, katkerot, sherry)
90 l viiniä, josta kuohuviiniä saa olla 60 l (sisältää käymisteitse valmistetut long drinkit ja siiderit)

Siideriä ja long drinkkejä ei rinnasteta oluihin. Alkoholin eri ohjetasoja ja niihin kuuluvia juomia ei myöskään voi korvata toisella, jos ei tuo jotain toista.

Matkustaja voi tuoda alkoholia enemmänkin omaan käyttöönsä, mutta tarvittaessa on pystyttävä uskottavasti selvittämään, että ohjetasojen ylittävä osuus tuodusta alkoholista on tarkoitettu omaan käyttöön.

Perhe ja juhlat
Pääsääntöisesti perheenjäseniksi luetaan kaikki samassa osoitteessa asuvat ja samaan talouteen kuuluvat henkilöt. Kuitenkin, jos suoraan ylenevässä ja alenevassa polvessa olevat sukulaiset (vanhemmat, lapset, isovanhemmat) tuovat toisilleen perhejuhliin (esim. häät, syntymäpäivät, muut suuret merkkipäivät) alkoholia vastikkeetta eli lahjana, katsotaan tällainen alkoholintuonti myös tuonniksi omaan käyttöön, vaikka sukulaiset eivät asuisi samassa osoitteessa ja kuuluisi samaan talouteen. Jos tuot isompia määriä tarjottavaksi esimerkiksi syntymäpäivilläsi tai häissä, sinun on tarvittaessa pystyttävä todistamaan, että kyse on juhlasta.

Huomioi kuitenkin, että tuonti mitä tahansa vastiketta vastaan katsotaan kaupalliseksi, ja on siten verollista riippumatta määristä. Esimerkiksi kaveriporukalle ei voi alkoholia tuoda.

Tarkista tullin sivuilta tuontirajojen ajankohtaisuus.

Printed from: http://www.tallinnaopas.com/viinaa-tallinnasta/ .
© 2018.