Tallinnan halvimmat hotellit/hostellit tästä linkistä. (alk. 6€/yö)

Tallinnan turvallisuus


Tallinnassa ja muissa kaupungeissa on syytä varoa kaupunkielämän mukana liikkuvia taskuvarkaita, jotka tilaisuuden tullen iskevät sellaisissa turistikohteissa, missä on paljon ihmisiä ja tungosta. Siksi lompakoista ja käsilaukuista on syytä pitää hyvää huolta. Suositeltavaa ei ole myöskään liikkua yksin vahvassa humalatilassa.

Luottokorttihuijaukset ovat yleistyneet Tallinnassa ja siksi pankki- tai luottokortilla maksettaessa tulee olla erityisen huolellinen varsinkin baareissa ja yökerhoissa, joissa liikkuu paljon huijaustoimintaan värvättyjä naisia.

Auto on syytä pysäköidä valvotulle alueelle ja sisätiloihin ei tule jättää mitään tavaroita näkyville. Lukittava rattitanko ehkäisee autovarkauksia silloin, kun autossa ei ole varkaudenestolaitteita.

Rikostapauksista tulee aina tehdä ilmoitus paikalliselle poliisiasemalle ja ilmoituksesta tulee pyytää itselle kopio tai tapauksen käsittelynumero. Tallinnassa on mahdollista saada suomenkielinen tulkki avuksi. Kannattaa varata aikaa ilmoituksen tekemiseen.

Myös varastetut tai kadonneet passit tulee ilmoittaa poliisille. Laivayhtiöt hyväksyvät yleensä rikosilmoituksen puuttuvan passin tai henkilökortin sijaan.

Matkailijan kannattaa suosia laillisia takseja, jotka on merkitty taksikylteillä. Aina ennen kyytiin nousua on syytä tutustua takaoven ikkunassa olevaan pakolliseen hinnastoon, sillä lähtö- ja kilometrihinnat vaihtelevat eri yhtiöillä. Kuljettaja on velvollinen esittämään pyydettäessä arvion matkan hinnasta. Auton sisällä kuljettajalla pitää olla myös valokuvalla varustettu nimilappu selvästi näkyvillä ratin vieressä. Kannattaa myös varmistaa, että taksamittari laitetaan päälle vasta liikkeelle lähdettäessä. Mikäli taksamittari tai kuitintulostin on rikkoutunut, matkustaja voi kieltäytyä maksamasta matkaansa.

Virossa on paljon HIV-tapauksia. Varsinkin aikuisväestön ja naisten joukossa HIV-tartuntojen määrä on kasvanut.

Lue lisää ulkoministeriön sivuilta...


Printed from: http://www.tallinnaopas.com/tallinnan-turvallisuus/ .
© 2018.